Mini Survival Zwemles

Nu en later, vol vertrouwen in het water!

Welkom op de pagina van Snorkeltje Mini Survival!

Binnen Zwemschool Snorkeltje bieden we naast onze reguliere ABC zwemlessen ook mini survival lessen aan. Mini survival lessen zijn zwemlessen bedoelt voor kinderen van ongeveer 3 tot de leeftijd van 4,5 jaar. Vaak nog te jong om voor het ABC te gaan maar wel een leeftijd waarbij we graag willen dat ze weten wat ze moeten doen wanneer ze per ongeluk in het water vallen.

Wonen jullie dicht bij het water? Of ligt er langs de speeltuin bij jullie huis een sloot? Willen jullie je kind alvast vertrouwd maken met het water? Willen jullie een veiliger gevoel hebben wanneer je kind buiten aan het spelen is?

Dan zijn deze lessen ideaal voor jullie kind!

Het doel van deze mini survival lessen is dan ook om jullie peuter te leren hoe zij zichzelf kunnen redden bij het per ongeluk te water raken. Daarnaast maken we ze bewust van (diep) water, wat doet dat? wat gebeurt er als? en hoe gaan we daarmee om?

De lessen worden op een speelse manier in de belevingswereld van de peuter aangeboden. Niet alle peuters zullen na deze lessen zichzelf volledig zelfstandig kunnen redden, echter hebben ze wel een basis van  voor het leren zwemmen in onze reguliere ABC zwemlessen.
De mini survival lessen verzorgen wij altijd in 2-tallen, Zelf mogen jullie een koppeltje aanmelden, hebben jullie geen koppeltje? Dan kunnen wij jullie matchen. Vooraf krijgen jullie enkele vragen over de watergewenning van jullie kind zodat wij een goede match kunnen maken.

Voordelen Mini Survival
– Na het volgen van de Mini Survival krijg je voorrang op onze wachtlijst voor de ABC lessen.
– Peuters zijn zich bewust van wat water doet en kunnen zichzelf mogelijk redden.
– Het is een leuk uitje waarbij de peuters sportief en leerzaam bezig zijn.
– Het zwemmen stimuleert de motorisch en cognitieve als ook de sociaal-emotionele
ontwikkeling.
– De lessen worden gegeven tijdens schooltijden en op vaste tijden (tussen 09.00-13.00)
– In de schoolvakanties worden er geen lessen gegeven.